Laatste Nieuws & Vacatures

Uit de gemeente Rheden

Rhedense ondernemers hebben nu hun eigen cadeaukaart

Rhedense ondernemers hebben nu hun eigen cadeaukaart

RHEDEN - Inkopen doen in de zeven dorpen van de gemeente Rheden kan vanaf vandaag met de Lokaal Rheden Cadeaukaart.

Deze kaart moet de klandizie van de consumenten binnen de gemeente houden en de concurrentie aangaan met cadeaukaarten van landelijke en internationale ketens. 

De Lokaal Rheden Cadeaukaart is een kaart die consumenten kunnen kopen als geschenk voor vrienden of relaties. De kaart is een alternatief voor soortelijke kaarten van organisaties als VVV, Bol.com en Amazon.  ,,In de coronaperiode hebben veel mensen hun inkopen gedaan bij webshops", zegt Inge Butterman van de Stichting Lokaal Rheden, de initiatiefnemer tot de kaart. 

,,De Lokaal Rheden Cadeaukaart wil mensen aanzetten om weer lokaal te kopen.  Zo houd je de winkelcentra in stand en versterk je de plaatselijke economie."

5 tot 50 euro
Economiewethouder Ronald Haverkamp (VVD) neemt vandaag het eerste exemplaar in ontvangst. De kaart is te koop bij lokale verkooppunten, maar ook via de website lokaalrheden.nl. Er zijn exemplaren te koop met waardes tussen 5 en 50 euro. De kaart kan ook ingewisseld worden bij zzp’ers en bij cultuurinstellingen en is ook online te besteden bij ondernemers die daar de mogelijkheid toe bieden.

Het is de bedoeling dat zoveel mogelijk ondernemers de kaart gaan accepteren. Op dit moment is dat nog niet zo. ,,De fee die we na verkoop van de ondernemer vragen is 3 procent", zegt Butterman. ,,Bij de VVV-bon is dat 8 procent."

Bron: de Gelderlander 3-11-2021


Afdrukken   E-mailadres