Laatste Nieuws & Vacatures

Uit de gemeente Rheden

Wethouder Ronald Haverkamp steekt horeca gemeente Rheden een hart onder de riem

Wethouder Ronald Haverkamp steekt horeca gemeente Rheden een hart onder de riem

VELP – Onlangs bracht Ronald Haverkamp, wethouder economische zaken, een bedrijfsbezoek aan Café d’Oranjeboom in Velp.

De horecabranche is net als veel andere branches hard getroffen door de coronacrisis. Horecaondernemers proberen zich op allerlei manieren staande te houden in deze moeilijke tijd. Café d’Oranjeboom is al jaren een begrip in Velp. In 2014 nam Rob Pluim het bedrijf over van de vorige eigenaren. Café d’Oranjeboom organiseerde ook altijd verschillende evenementen, maar door de coronacrisis is dit in ieder geval tot 1 september 2020 niet mogelijk. Rob Pluim is nu heel druk om zijn bedrijf voor te bereiden op de aanstaande heropening. Vanaf 1 juni 2020 mogen cafés namelijk, onder voorwaarden, weer open.

Reserveren voor veilige situatie
De coronacrisis maakt dat ook deze Velpse ondernemer druk bezig is met het treffen van de noodzakelijke maatregelen. Zijn zoon Jochem heeft al hard gewerkt aan een digitaal reserveringssysteem. Met dit systeem kunnen klanten eenvoudig reserveren. “Dit reserveringssysteem is gratis en moet bijdragen aan een veilige situatie. Zonder reservering laten we niemand toe in het café” aldus Rob Pluim.

De interesse bij klanten is er, zo blijkt uit de vele reserveringen die al binnen zijn. Ook de gemeente Rheden probeert de horeca ondernemers te helpen waar mogelijk. Zo zijn alle horeca ondernemers uitgenodigd om hun wensen en (creatieve) plannen kenbaar te maken voor de heropening. Samen met de ondernemers kijkt de gemeente dan wat mogelijk is.

Ronald Haverkamp:
“Ik ben voor de horeca ondernemers blij dat ze vanaf 1 juni, onder voorwaarden, weer open mogen. Als gemeente hebben we ons proactief opgesteld als het gaat om het creëren van de maximale mogelijkheden voor deze ondernemers. Ik ben er trots op dat, ondanks de beperkingen, de ondernemers hun veerkracht laten zien en vol enthousiasme en creativiteit de draad weer oppakken! Hierbij wil ik ook nog een keer een lokale oproep doen: doe de boodschappen bij de lokale slager, bloemist en groentewinkel en ga ook vooral nu naar de horeca in de eigen omgeving. De lokale ondernemers kunnen uw steun in deze tijd heel goed gebruiken!”

Bron: Rheden Nieuws.NL


Afdrukken   E-mailadres